This ambitious scheme sees the remodelling and extension of the 19th century Church of England convent, founded in 1848, to provide a new foyer and meeting space, conference facilities, and guest bedrooms.

The existing entrance is poorly sited and poses access issues. A new entrance combined with the foyer, provides a large and flexible focal point for the building. Core areas such as WCs and office spaces were refurbished as part of the scheme.

The mechanical and electrical services design makes use of existing biomass boiler and PV solar panels on the site, to provide energy for the new accommodation areas. CBG Consultants also undertook a site wide infrastructure upgrade, to provide new power and water distribution across the site, addressing significant legacy maintenance issues as part of the improvement project.

Back to All Projects